Hittade detta recept i min receptbok..När man läser receptet och ser filmjölk tänker man vad är detta?? Men den är supergod - ni måste testa!
Ingredienser
Smuldeg
7,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
250 g margarin
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sås
4 ägg
5 dl filmjölk
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingedienser till smuldegen. Drygt hälften av smuldegen smulas ner i en smörad långpanna, så det täcker botten på långpannan. Vispa äggen och filen och slå den över smuldegen. Lägg reserande smuldeg över äggblandningen.
- Gräddas i 200 g ca 25 min.
- Efter gräddningen skär man kakan i fyrkanter. Serveras ljumen med kall glass eller vaniljsås
Kommentarer (8)
Den här kakan blev jättegod. När jag läste att det var filmjölk i den blev jag lite undrande, men ni måste pröva,super.
Mmm ! Kakan blev suuper ! Jag serverade den med färska jordgubbar, och det var pricken över i, jätegott =) Prova den här kakan! Den är oxå väldigt bra, eftersom att man alltid har ingredienserna hemma ! =)
Kakan är super god.
Hej Nu har jag äntligen kommit mig för att prova denna kaka, va lite skeptiskt när jag såg att det skulle vara filmjölk i. Blev glatt överraskad, den va ju hur god som helst. Mina kollegor tyckte också att den va väldigt god... Så från mig får den högsta betyg..
Mycket god, lätt och annorlunda att göra och därför spännande smaka - Du fick en fyra av de jag bjöd.
Supergod!!!!!!
Väldigt gott, alla njöt av varje tugga.
Väldigt enkel och god. Nästa gång ska jag testa att ha i lite citron eller äpplen eller nåt annat som bryter av lite... Tror den blir ännu bättre då! En fyra från oss! :)