Draculaswiss

Serverar: 6 portioner

Perfekt till halloween!

Ingredienser

  • ½ liter lakritsglass
  • Marängben , se nedan
  • 1 burk persikor , avrunna
  • 2 dl vispgrädde , vispad
  • Topping
  • Lakritssås
  • Lakristråttor
  • Silverkulor
  • Marängben
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ msk socker
  • 2 dl florsocker , siktat
  • 1 ½ dl strösocker
  • Spritspåse
  • Instruktioner

    1. Ugn 100 grader.
    2. Marängben: Vispa äggvitor och 1,5 msk socker till hårt skum. Tillsätt det siktade florsockret och 1,5 dl socker i skummet och vänd ner försiktigt. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut marängben på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Varva alla ingredienserna på ett stort fat och servera omedelbart!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben