Drömchokladtårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Super god!

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 1½ dl socker
  • Ca 100 g valnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk apelsinlikör
  • Garnering
  • 175 g ljus choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt (ca 50 g) syltade apelsinskal
  • 2-3 msk apelsinlikör
  • Instruktioner

    1. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i microvågsugn.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Rör gulor och socker vitt och pösigt. Rör ner malda valnötter, bakpulver, chokladen och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna så att luften hålls kvar.
    3. Häll i smeten i smord form med löstagbar kant, ca 26 m i diameter. Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter. Lossa formen och dränk in med 3 msk apelsinlikör. Låt kallna.
    4. Smält de båda chokladsorterna var för sig i vattenbad eller i microvågsugn. Bred den ljusa chokladen över hela kakan. Låt stelna. Fyll den mörka i en sprits med mycket tunn spets. Spritsa streck över hela kakan.
    5. Vispa grädden tjock. Smaksätt den med finhackad apelsinskal och likör. Servera grädden till kakan som dessert.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben