Drömgoda rutor med smak av choklad, vaniljglasyr och kokos. En mjuk kaka som bakas i en liten långpanna.
Ingredienser
50 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 ½ dl fin glutenfri mjölblandning eller motsvarande mängd vanligt vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl mjölk
Glasyr
150 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
½ dl kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Klä en liten långpanna med bakpapper, ca 22x32 cm.
- Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
- Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner alla de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Vänd sist försiktigt ner det smälta matfettet.
- Bre ut smeten i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Glasyr:
Rör samman matfettet, florsockret och vaniljsockret till en vit och porös smet. Rör ner äggulan. Bre ut glasyren jämnt över den kalla kakan och strö över kokosflingorna.
Skär upp i rutor.
Kommentarer (0)