Drömrutor

Serverar: 20 portioner

Drömgoda rutor med smak av choklad, vaniljglasyr och kokos. En mjuk kaka som bakas i en liten långpanna.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl fin glutenfri mjölblandning eller motsvarande mängd vanligt vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna med bakpapper, ca 22x32 cm.
    2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
    3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner alla de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Vänd sist försiktigt ner det smälta matfettet.
    4. Bre ut smeten i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Glasyr: Rör samman matfettet, florsockret och vaniljsockret till en vit och porös smet. Rör ner äggulan. Bre ut glasyren jämnt över den kalla kakan och strö över kokosflingorna. Skär upp i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben