Drottningpersikor

Serverar: 6 portioner

Det var ett tag sen jag gjorde dessa men det har alltid varit populära. Enkla att tillaga!

Ingredienser

  • 1 stor burk 820 g varav 470 g persikohalvor
  • Hallon
  • Blåbär
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • Till servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Låt persikorna rinna av och placera ut dem med den kupiga sidan nedåt på ett fat, som tål att sättas i ugnen.
    2. Plocka fördjupningarna fulla med hallon och blåbär.
    3. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i sänder, under fortsatt vispning. Vispa till en styv fast massa. Klicka marängsmeten över bären.
    4. Sätt fatet i ugnen i 225 grader tills marängen fått fin färg och är frasig på ytan.
    5. Servera genast med iskall glass eller grädde

    Kommentarer (1)

    majamia 27 februari 2011

    Enkel och underbart god efterrätt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben