Drottningtrifle

Serverar: 8 portioner

Ljuvligt gott.

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • Garnering
  • 1/2 dl hallonlikör (Drottningholm)
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna. Fördela smeten jämt i form klädd med bakplåtspapper, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
    2. Tryffeln: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde och honung i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i chokladen. Rör tills den smält. Låt kallna i rumstemperatur, cirka 1 timme. Dela kakan i grova bitar och slå över likören. Vispa grädden ganska löst. Spar cirka 4 msk av chokladtryffeln till garnering. Vänd ner hälften av grädden i resten av chokladtryffeln. Varva kaka, chokladmousse, grädde och blåbär i glas. Toppa med en klick chokladtryffel och några blåbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben