Druvkyckling

Serverar: 4-6 portioner

Spännande helgmiddag.

Ingredienser

  • 900 g lårfilé av kyckling eller filéer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rosmarinkvistar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kycklingbuljong från stekningen
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl vit söt vermouth eller vitt halvtorrt vin
  • ½ apelsin, rivet skal
  • Salt
  • Peppar
  • Garnera med
  • Ca 30 stycken, röda och gröna druvor, halverade
  • Apelsinskivor
  • Färsk rosmarin
  • Till servering
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, svartpeppar och några kvistar rosmarin. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter, kolla noga att kycklingen är klar. Sila buljongen från stekningen och använd till såsen.
    3. Sås: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljong, apelsinsaft, grädde och vermouth under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaksätt med rivet apelsinskal, salt och peppar.
    4. Häll såsen i ugnsformen med lårfiléerna och garnera med vindruvor, apelsinskivor och rosmarin.
    5. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 23 februari 2009

    Smarrigt! Graham Beck Chardonnay Viognier (nr 15515) från Sydafrika för 69:- passar perfekt till, ett mumsigt vitt vin som passar jättebra till skaldjur- och kycklingrätter med frukt i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben