Du och jag

Serverar: 2 portioner

En fika eller dessert på tu man hand!

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad
  • 1 ark overheadfilm eller 1 plastficka
  • Mousse
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 äggula
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • Sås
  • 50 g frysta hallon eller andra röda bär
  • 1-2 tsk Dansukker fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Skär eller klipp ut 2 stycken 4 cm breda remsor av overheaden. Pensla remsorna med den smälta chokladen och kläm samman ändarna och fäst dem med ett gem så att det blir en droppe. Ställ in i frysen för att stelna.
    2. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa gulan, grädden och florsockret fast. Vänd i chokladen. Tag ut dropparna ur frysen och fördela moussen däri. Ställ i kylskåp i ett par timmar.
    3. Rör samman bären och sockret. Passera genom sil. Lägg upp dropparna på ett fat så att de bildar ett hjärta. Lägg en sked sås i varje droppe och garnera eventuellt med ett par bär. Servera resten av såsen till.

    Kommentarer (2)

    belindha 13 februari 2009

    Det står vaniljsocker uppe i receptet, och florsocker i beskrivningen...?

    cantara 13 februari 2009

    Borde vara vaniljsocker va? Berätta gärna för detta lät riktigt spännande =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben