Du och jag-kakor

Serverar: 15 portioner

For My Valentine! Vad passar bättre till Alla Hjärtans dag än dessa kakor...

Ingredienser

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • Garnering
  • Florsocker med jordgubbssmak, Dan Sukker
  • Ett par droppar vatten
  • Kakpynt
  • Sockerhjärtan
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Blanda samman ingredienserna till degen i en hög på bakbordet och arbeta samman till en deg som får vila 30 minuter i kylskåp. Rita en mall på papper av två sammansatta hjärtan och klipp ut.
    2. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek. Lägg pappersmallen på degplattan och skär ut kakor efter denna. Lägg kakorna på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Blanda samman flor med lite vatten och bred på kakorna. Tryck fast små sockerhjärtan runt kanten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben