Dubbeldäckare med cappuccinokräm

Serverar: 20 portioner

Mums för kaffeälskare. Mums för kakmonster. Mums för chokladälskaren och mums för den kräsne. En kaka för alla med andra ord.

Ingredienser

  • Chokladkakor
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl (240 g) vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Cappuccinokräm
  • 125 g vit choklad, hackad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Koka upp vispgrädden till krämen och ta kastrullen från plattan. Rör snabbt ner kaffepulvret och chokladen, fortsätt röra tills krämen är slät. Ställ kallt i en timma så att krämen stelnar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakorna. Rör ner de övriga ingredienserna och forma små bollar, cirka 40 stycken.
    3. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter (eller lite till kanske - du känner på lukten när de är klara). Låt svalna.
    4. Spritsa ut kräm på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.

    Kommentarer (2)

    bagarmaggan 28 november 2008

    En variant av ett recept jag har i min ägo. Låter gott medChoklad i degen och vit choklad i krämen.Säkert en god kaffe-på- maten kaka

    Shoutoutloud 31 augusti 2010

    kakdegen blev lite torr när man skulle göra bollarna och var nästan omöjliga att forma. efter att ha gjort några stycken tillsatte jag några droppar vatten i smeten och de kakorna blev bättre än de första. de första jag gjorde sprack i kanten. tryffelkrämen var supergod. en fyra av mig iaf. (har dock ej testat kakorna i sin helhet eftersom jag är allergisk mot vetemjöl) men de som smakat tyckte dem var goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben