Dubbeldäckare med cappuccinokräm
Mums för kaffeälskare. Mums för kakmonster. Mums för chokladälskaren och mums för den kräsne. En kaka för alla med andra ord.
Ingredienser
Chokladkakor
200 g smör
1 dl strösocker
4 dl (240 g) vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
Cappuccinokräm
125 g vit choklad, hackad
1/2 dl vispgrädde
1 tsk kaffepulver
Instruktioner
- Koka upp vispgrädden till krämen och ta kastrullen från plattan. Rör snabbt ner kaffepulvret och chokladen, fortsätt röra tills krämen är slät. Ställ kallt i en timma så att krämen stelnar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakorna. Rör ner de övriga ingredienserna och forma små bollar, cirka 40 stycken.
- Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter (eller lite till kanske - du känner på lukten när de är klara). Låt svalna.
- Spritsa ut kräm på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna.
Kommentarer (2)
En variant av ett recept jag har i min ägo. Låter gott medChoklad i degen och vit choklad i krämen.Säkert en god kaffe-på- maten kaka
kakdegen blev lite torr när man skulle göra bollarna och var nästan omöjliga att forma. efter att ha gjort några stycken tillsatte jag några droppar vatten i smeten och de kakorna blev bättre än de första. de första jag gjorde sprack i kanten. tryffelkrämen var supergod. en fyra av mig iaf. (har dock ej testat kakorna i sin helhet eftersom jag är allergisk mot vetemjöl) men de som smakat tyckte dem var goda.