Dubbelfläder-pannacotta

Serverar: 4 portioner

Ta vara på fläderbären. De kan bli en verkligt kunglig dessert. Enkelt är det också.

Ingredienser

  • 150 g svarta fläderbär
  • 1½ dl gelesocker
  • 5 gelatinblad
  • 3½ dl mellangrädde
  • 2 dl fläderblomssaft, färdigspädd
  • Citronmeliss, några blad
  • Instruktioner

    1. Lägg två av gelatinbladen i blöt. Koka upp bären med sockret och koka några minuter. Tillsätt grädden. Värm. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Koka en dryg minut. Mixa slät med en mixerstav. Häll upp i serveringsglas eller formar. Ställ i kylskåpet minst tre timmar.
    2. Lägg tre gelatinblad i blöt. Smält på svag värme. Rör hastigt ner i den färdiga fläderblomssaften. Häll vätskan överst i serveringsglasaen. Stick ner en citonmelissbladbukett som på bilden. Ställ i kylskåp några timmar till.
    3. Njut. gärna med en blyg Sauternes.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben