Dukka

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

En god blandning av sesamfrön, hasselnötter och kryddor att ha på kokta eller färska grönsaker. Bäst tycker jag personligen det passar till en kall öl eller ett glas vin om man först doppar en bit bröd i olivolja och sedan dukka. Originalreceptet kommer från Egypten.

Ingredienser

  • 1 ½ dl sesamfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk mald koriander
  • 1 ½ msk mald spiskummin
  • 2 tsk havssalt/flingsalt
  • 1 tsk torkad mynta (funkar med timjan)
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått en fin gyllene/brun färg. Mixa dem i en matberedare med övriga ingredienser, mixa inte för länge bara för då kommer oljan ut ur nötterna och blandningen klibbar ihop. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben