Dumlekladdkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket smarrig kaka som smakar bättre dagen efter :)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Gör så här
  • Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt
  • Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt
  • Servera med lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    2. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad ( gärna kokos) rund form med löstagbar kant.
    3. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    6-8
    127
    5
    30 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben