Dumplingdeg

Serverar: 60 portioner

Att göra egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
    2. Dela degen i fyra delar och gör dumplings av en del i taget. Rulla ut varje del till en längd och skär den i 15 bitar.
    3. Kavla ut varje bit för sig, lägg på en rågad tesked fyllning, fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till knyten eller gör små paket.
    4. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min tills de flyter upp till ytan.

    Kommentarer (2)

    almerase 4 november 2011

    Har du några rekommendationer på vad man kan ha i dom?

    MrsC 4 november 2011

    Kolla in här: http://www.matklubben.se/recept/dumplings_med_kyckling_99835.html Lycka till :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben