Att göra egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.
Ingredienser
5 dl vetemjöl special
1 dl vatten
1 ägg
Instruktioner
- Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
- Dela degen i fyra delar och gör dumplings av en del i taget. Rulla ut varje del till en längd och skär den i 15 bitar.
- Kavla ut varje bit för sig, lägg på en rågad tesked fyllning, fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till knyten eller gör små paket.
- Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min tills de flyter upp till ytan.
Kommentarer (2)
Har du några rekommendationer på vad man kan ha i dom?
Kolla in här: http://www.matklubben.se/recept/dumplings_med_kyckling_99835.html Lycka till :-)