Dundergryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 50 minuter

En gryta med massor av gott i som kokar medan tillbehöret kokar. Grytan kan även lagas på fläskfilé eller kycklingfilé

Ingredienser

  • 800 g fläskytterfilé
  • 140 g bacon, 1 pkt
  • 2 chorizokorvar eller annan smakrik korv
  • 4 mindre rödlökar
  • 1 stor gul lök
  • Ca 500 g broccolimix (fryst) eller annan grönsaksmix
  • 1 röd paprika
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk tomatpuré
  • Svartpeppar efter smak
  • Ev salt
  • Instruktioner

    1. Skär upp baconet, korven och köttet i bitar.
    2. Skala och skär all lök i strimlor. Skär upp paprikan i bitar.
    3. Bryn bacon, korv och kött i baconets egna fett. Tillsätt lök och paprika och bryn lite. Tillsätt grönsakerna, grädden och buljongtärningen.
    4. Koka upp och tillsätt tomatpurén och peppar.
    5. Koka allt i ca 20 minuter. Smaka av och salta ev.
    6. Servera grytan med kokt potatis, ris eller pasta.

    Kommentarer (9)

    jenka80 8 augusti 2012

    Super god!! =)

    Bettan1969 8 augusti 2012

    Tack så mycket ! :)

    niionstjej 7 november 2012

    Super god gryta =) Jag använde dock inte så mycket lök och hade i lite purjolök istället. Serverade med blomkålsris.

    monicadanell 9 december 2012

    super god 5 poäng

    pion8171 20 april 2013

    Tack för tipset! Ska testa det till middag ikväll. Låter såååå gott :)

    Mackakreta 29 juni 2014

    Gott! Ändrade några småsaker, vanlig grädde istället för matlagningsgrädde, hade färsk broccoli och röd, grön o gul paprika. En burk hela champinjoner fick åka med. Hade ris till..

    Hanne87 10 mars 2015

    Men ååå, vad gott detta var, högsta betyg. Jag och min sambo gjorde denna. Vi bjöd även mina svärföräldrar, fick riktigt bra betyg från alla. Trodde först det var alldeles för mycket lök, men nepp, det sjunker ihop, och blir helt perfekt.. Love it!

    Ann-Christin Lindqvist 29 april 2019

    Så gott detta var. Alla mina gäster ville ha recept. Att det dessutom var snabblagat är ju ett extra plus. Tack för ett bra recept.

    Ann-Christin Lindqvist 29 april 2019

    Så gott detta var. Alla mina gäster ville ha recept. Att det dessutom var snabblagat är ju ett extra plus. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben