En gryta med massor av gott i som kokar medan tillbehöret kokar.
Grytan kan även lagas på fläskfilé eller kycklingfilé
Ingredienser
800 g fläskytterfilé
140 g bacon, 1 pkt
2 chorizokorvar eller annan smakrik korv
4 mindre rödlökar
1 stor gul lök
Ca 500 g broccolimix (fryst) eller annan grönsaksmix
1 röd paprika
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
4 msk tomatpuré
Svartpeppar efter smak
Ev salt
Instruktioner
- Skär upp baconet, korven och köttet i bitar.
- Skala och skär all lök i strimlor. Skär upp paprikan i bitar.
- Bryn bacon, korv och kött i baconets egna fett. Tillsätt lök och paprika och bryn lite. Tillsätt grönsakerna, grädden och buljongtärningen.
- Koka upp och tillsätt tomatpurén och peppar.
- Koka allt i ca 20 minuter. Smaka av och salta ev.
- Servera grytan med kokt potatis, ris eller pasta.
Kommentarer (9)
Super god!! =)
Tack så mycket ! :)
Super god gryta =) Jag använde dock inte så mycket lök och hade i lite purjolök istället. Serverade med blomkålsris.
super god 5 poäng
Tack för tipset! Ska testa det till middag ikväll. Låter såååå gott :)
Gott! Ändrade några småsaker, vanlig grädde istället för matlagningsgrädde, hade färsk broccoli och röd, grön o gul paprika. En burk hela champinjoner fick åka med. Hade ris till..
Men ååå, vad gott detta var, högsta betyg. Jag och min sambo gjorde denna. Vi bjöd även mina svärföräldrar, fick riktigt bra betyg från alla. Trodde först det var alldeles för mycket lök, men nepp, det sjunker ihop, och blir helt perfekt.. Love it!
Så gott detta var. Alla mina gäster ville ha recept. Att det dessutom var snabblagat är ju ett extra plus. Tack för ett bra recept.
Så gott detta var. Alla mina gäster ville ha recept. Att det dessutom var snabblagat är ju ett extra plus. Tack för ett bra recept.