Efter-Åtta-kaka

Har man en ask After Eight hemma efter någon fest eller dylikt kan man göra denna kakan. Men inget för den slanka linjen.

Ingredienser

  • 2¼ dl mald mandel
  • 150 g margarin
  • 4¼ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 200 g kokt, kall, pressad/mosad potatis
  • 1 paket After Eight
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter. Rör margarin och socker poröst. Rör ned äggulorna en i taget. Rör ned mandel och potatis. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner i smeten. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i ett lager med After Eight och sedan resten av smeten. Grädda i 175°C i 50 minuter. Ta ut kakan och lägg på ytterligare ett lager After Eight. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt inte kakan bli helt genomgräddad, då blir den torr. Serveras som den är eller med vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben