Efterrätt med äpple och persika

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Söt och god efterrätt som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 4 röda äpplen
  • 5 persikor
  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk mjölk
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3-4 droppar lime eller citron
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur de fyra (gärna övermogna) äpplena. Skär dem i tunna skivor och bred ut i en pajform. Slå bort spadet ur burken och skär persikorna i fina klyftor och bred dem över äpplena. Ta fram en kastrull, smält smöret och blanda i socker, mjöl och mjölk. Rör om medan det kokar upp.
    2. Häll glasyren över frukten och grädda i ca 10 minuter eller tills frukten är mjuk i 225 grader. Låt kakan svalna.
    3. Rör ihop Philadelphiaosten och flor- och vaniljsockret och om man vill kan man ha i några droppar lime eller citron. Bred detta över kakan. Om man vill kan man strö över mandelspån eller valfria hackade nötter.
    4. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben