Eggnogg

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Ingen påsk utan denna gudadryck. Kan även göras barn- och bilförarvänlig.

Ingredienser

  • 3 hela ägg
  • 1 dl socker
  • ¼ krm salt
  • 4 ½ dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl vit rom
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg, socker och salt i en kastrull. Tillsätt mjölken, lite i sänder. Sjud sakta 15-20 minuter. Rör hela tiden. Får absolut inte koka (själv tar jag det säkra före det osäkra och använder vattenbad).
    2. Kyl blandningen. Vispa i vaniljsockret. Vispa grädden tillsammans med florsockret och tillsätt även det. Smaka av med rom. Fyll på flaska, förvaras kyld. Omskakas före servering.

    Kommentarer (1)

    SandraFrank 27 november 2009

    ska man bara röra ihop grädden med florsockret eller ska man vispa ihop det ordentligt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben