Ekeborutor

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod kaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl sirap
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör blandat med mjölk och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en slät smet.
    2. Smält smöret till glasyren och rör i övriga ingredienser.
    3. Häll kaksmeten i en smord och bröad långpanna eller stor form.
    4. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader.
    5. Ta ut kakan och bred över glasyren och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan har fått fin färg.

    Kommentarer (10)

    monkan1 1 juli 2008

    Dom här var så goda! Tack för receptet!

    gersgarden 9 juli 2008

    Jättegott!

    zonale 20 januari 2009

    Mycket lättbakad och god med knäckigt "tak".

    pedalen1965 22 januari 2009

    Mycket goda ! Tack för receptet! Kommer att bakas många gånger!

    monicadanell 5 juni 2009

    Hej vännen i morgon ska vi ha kalas så jag har bakat kakan och smyg smakat mycket god kommer att göra den flera gånger tack för receptet mvh monica

    Annicapet 16 juni 2009

    Hejsan! Har nu bakat din kaka, Ekeborutor, o är väldigt nöjd. Jätte god!!!!! HS /// Annica.

    MajaZoya 17 juli 2009

    Jättegod kaka, en enklare och billigare variant av toscakaka. Kommer att göras fler gånger.

    Mistys 16 augusti 2009

    Den här kakan har jag gjort sen mina barn var små. Ett måste på alla kalas vi haft genom åren. Så gott att man måste ta två och så lätt att göra. Men jag har alltid tyckt att dom haft ett tråkigt namn för en så god kaka :P

    lirarn 26 juli 2011

    Mycket goda, alltid gott med havregryn i kakor.

    Marita 29 mars 2012

    Har nu bakat denna kaka i långpannan, mycket enkel att lyckas med. Ett stort plus är ju också att kakan var god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben