Ekebyhovs slottspaj

Serverar: 25 portioner

Tid: 50 minuter

Bra till många då den görs i långpanna.

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 11 dl mjöl
  • 4 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 krm salt
  • Tunna rabarberskivor
  • 3 dl socker
  • ½ dl potatismjöl eller äppelsivor utan skal
  • 1-2 dl socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till en smet och bred ut den i en långpanna. Väl smord eller med bakplåtspapper.
    2. Lägg på rabarber eller äpplen, stick ner dem lite i smeten. Gräddas i 225º C i 25-30 minuter under folie, 10 minuter utan folie.
    3. Servera med vaniljsås.

    Kommentarer (3)

    begeanka 6 november 2008

    Wow vilken tårta passar perfekt till min 35års dag!

    begeanka 6 november 2008

    Wow vilken tårta passar perfekt till min 35års dag!

    ulle14 21 september 2009

    Har varit på slottet och ätit den goda äppelkakan många gånger och önskat att jag hade receptet... Har provat ditt recept och det blev jättesmarrigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben