Ett gammalt recept som fortfarande hänger med. En mumsig kaka. Bilden överensstämmer inte riktigt med orginal kakan, krämen är en ljus kolakräm. Nästa gång jag bakar dom ska jag ta ett eget foto.
Ingredienser
200 gr rumsvarmt smör
5 dl mjöl
6 msk socker
Fyllning
150 g smör
2 dl socker
4 msk mjöl
4 msk grädde
Tillbehör
30 folieformar
Instruktioner
- Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg, låt den vila kallt.
- Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull, låt koka i 5 minuter.
- Dela degen i 30 bitar och tryck ut bitarna i folieformar. Fördela kola fyllningen på kakorna.
Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
mmmmmm
Jättegoda, men du glömde att lägga i 3 hasselnötter i varje form (därav namnet Ekorrbon)!