Ekorrbon

Serverar: 30 portioner

Ett gammalt recept som fortfarande hänger med. En mumsig kaka. Bilden överensstämmer inte riktigt med orginal kakan, krämen är en ljus kolakräm. Nästa gång jag bakar dom ska jag ta ett eget foto.

Ingredienser

  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 5 dl mjöl
  • 6 msk socker
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk mjöl
  • 4 msk grädde
  • Tillbehör
  • 30 folieformar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop smör, mjöl och socker till en deg, låt den vila kallt.
    2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull, låt koka i 5 minuter.
    3. Dela degen i 30 bitar och tryck ut bitarna i folieformar. Fördela kola fyllningen på kakorna. Gräddas i mitten av ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (2)

    Tova-Clara 16 april 2008

    mmmmmm

    ragata 7 oktober 2008

    Jättegoda, men du glömde att lägga i 3 hasselnötter i varje form (därav namnet Ekorrbon)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben