Eldarglögg

Glögg

Ingredienser

  • 1 krm kardemummakärnor
  • 10 nejlikor
  • 1 bit kanelstång
  • 1 bit ingefära
  • 1 flaska rött vin, 75 cl
  • 1 dl russin
  • 200 g bitsocker
  • 1 flaska brännvin, 37 cl
  • Instruktioner

    1. Tråckla ihop en liten påse av gasbinda till kryddorna. Lägg påsen i en gryta. Häll på rödvin, tillsätt russin och värm på svag värme.
    2. Lägg sockerbitarna i en sil, inte emaljerad för den kan spricka. Häng silen på glöggrytan.
    3. Värm brännvin, det får inte koka. Häll brännvinet över sockret i silen och tänd på. Först brinner spriten med blå lågor.Sedan när sockret börjar brinna blir lågorna gulaktiga.Doppa hela silen snabbt gång på gång ner i glöggen. Ta bort påsen med kryddor.Servera glöggen riktigt het i glasen med mandel och russin.
    4. TIPS Istället för att bränna av glöggen., kan du blanda alla ingredienserna i en kastrull och värma sakta tills sockret löst sig. Rör om och låt stå några timmar så att kryddorna ger smak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben