Kakorna innehåller potatis och är alltid lika omtyckta. De har vunnit andra pris i en kaktävling.
Ingredienser
Deg
140 g smör
3 1/3 dl vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk socker
Fyllning
1 dl sötmandel
2 ägg
2 2/3 dl socker
1½ msk rumstempererat smör
Rivet skal av 1 citron
150 g kokt kall potatis (osaltad, ej nypotatis)
Instruktioner
- Arbeta samman smör och mjöl med fingertopparna eller använd matberedare. Tillsätt mjölk och socker och arbeta hastigt ihop degen. Tryck ut degen i mandelmusselformar.
- Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Skålla mandlarna och mal 20 av dem. Grovhacka resten, som ska strös på toppen av kakorna.
- Rör ihop ägg, socker och smör tills det blir pösigt. Tillsätt malen mandel, citronskal och pressa i potatisen, gärna med potatispress. Blanda väl. Fördela fyllningen i formarna, ca 1½ msk i varje form. Strö över den grovhackade mandeln.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
Kommentarer (1)
Dessa är bara sååå goda! Jag hoppar momentet att skålla mandeln tycker att mandelsmaken sitter i skalet. Mycket omtyckta av de som blir bjudna. Roliga att baka. Klar favorit,