Elisaformar

Serverar: 20 portioner

Kakorna innehåller potatis och är alltid lika omtyckta. De har vunnit andra pris i en kaktävling.

Ingredienser

  • Deg
  • 140 g smör
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 1 dl sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 2/3 dl socker
  • 1½ msk rumstempererat smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • 150 g kokt kall potatis (osaltad, ej nypotatis)
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman smör och mjöl med fingertopparna eller använd matberedare. Tillsätt mjölk och socker och arbeta hastigt ihop degen. Tryck ut degen i mandelmusselformar.
    2. Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Skålla mandlarna och mal 20 av dem. Grovhacka resten, som ska strös på toppen av kakorna.
    3. Rör ihop ägg, socker och smör tills det blir pösigt. Tillsätt malen mandel, citronskal och pressa i potatisen, gärna med potatispress. Blanda väl. Fördela fyllningen i formarna, ca 1½ msk i varje form. Strö över den grovhackade mandeln.
    4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

    Kommentarer (1)

    lenajeanette 18 maj 2008

    Dessa är bara sååå goda! Jag hoppar momentet att skålla mandeln tycker att mandelsmaken sitter i skalet. Mycket omtyckta av de som blir bjudna. Roliga att baka. Klar favorit,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben