Emelies kyckling-teriyaki

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Fick detta recept av min kollega. Supergod!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ½ dl grädde (jag använder matlagningsgrädde)
  • 2 ½ dl creme fraiche (jag tar en vanlig liten burk)
  • 1 ½ dl teriyakisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • En skvätt soya och lite salt och peppar, efter tycke och smak
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i bitar (jag brukar dela en filé på ca 6 bitar) och stek på dom i stekpannan. Krydda med grillkrydda. Medan de steker, blanda såsen i en bunke. Lägg kycklingen i form, häll över såsen. Jag brukar ta en form modell mindre, så att såsen täcker kycklingen. In i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben