Denna tårta kom till på ett bageri i Emmaboda 1958.
TV.n var ny och helgens höjdpunkt var att äta denna tårta framför TV.n
Ingredienser
Tårtbotten
Köpt eller hembakad som delas i tre delar
Chokladglasyr
4 dl florsocker
1/2 dl vatten
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Fyllning 1
4 dl vaniljkräm t.ex. Marsán
Fyllning 2
2 dl vispad grädde
Toppdekoration
3 msk riven kokos
1 dl vispad grädde
Säsongens bär eller konserverad frukt
Instruktioner
- Blanda florsocker, vatten, kakao och vaniljsocker. Rör ganska hårt till en jämn smet.
Smält smöret och tillsätt det, rör ytterligare.
Täck med plastfolie, låt stå svalt för att stelna.
- Bred hälften av vaniljkrämen i ett cm-tjockt lager på understa bottnen.
Ovanpå det läggs hälften av vispgrädden.
Lägg på en botten och upprepa proceduren .
Lägg på den tredje bottnen.
- Rör om i den nu stelnade chokladglasyren så den blir smidig och bredbar. Skulle den vara för hård så tillsätt någon droppe vatten.
Bred ut chokladglasyren på locket i ett jämnt och fint lager och täck sedan kanterna.
Srö kokos ovanpå.
Slutligen, spritsa eller klicka ut grädden och dekorera med bär eller frukt.
Kommentarer (2)
Den här är ju suveränt god Serveras fortfarande på cafe Fenix i Emmaboda.
Vad kul!