En saftig sockerkaka med fyllning av nötter och kanel.
Ingredienser
120 g smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
6 bittermandlar
6 sötmandlar
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 1/2 dl gräddfil
Fyllning
75 g hasselnötskärnor
1 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
2 tsk kanel
2 msk flytande matfett
Garnering
1 dl florsocker
1 tsk vatten
Blåbär
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen under vispning.
- Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
- Hacka nötterna och blanda med farinsocker, mjöl, kanel och matfett.
- Häll hälften av smeten i en smord och bröad 2 liters form. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.
- Grädda i 55 minuter. Låt kakan svalna och garnera med florsocker utrört i vatten, och blåbär.
Kommentarer (0)