Emmakaka

Serverar: 10 portioner

En saftig sockerkaka med fyllning av nötter och kanel.

Ingredienser

  • 120 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 6 bittermandlar
  • 6 sötmandlar
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 75 g hasselnötskärnor
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk flytande matfett
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vatten
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen under vispning.
    3. Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ner i smeten tillsammans med gräddfilen.
    4. Hacka nötterna och blanda med farinsocker, mjöl, kanel och matfett.
    5. Häll hälften av smeten i en smord och bröad 2 liters form. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.
    6. Grädda i 55 minuter. Låt kakan svalna och garnera med florsocker utrört i vatten, och blåbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben