Emmenthaler-lövbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God, enkel och annorlunda variant på lövbiff. Passar perfekt som fredagsmiddag. Och var inte rädd för gurkan, det är den som gör större delen av rätten!

Ingredienser

  • Ca 4-5 skivor lövbiff
  • 2-3 msk hackad ättiksgurka, Mor Annas
  • 1 tsk salt
  • Paprikapulver
  • 1 dl grädde, gärna vispgrädde
  • 4- 5 skivor Emmenthalerost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Stek lövbiffen lätt i en stekpanna. Krydda och salta medan du steker. Se upp så att det inte blir bränt! Lägg den stekta lövbiffen i en ugnsfast form. Sköj inte ur stekpannan du använde för att steka lövbiffen i! Häll i grädden och den hackade gurkan i stekpannan. Vispa runt i pannan så att det blandas och tar smak av kryddan som blev kvar efter lövbiffen. Krydda mer efter behov. Låt koka upp.
    3. Häll såsen över lövbiffen. Lägg sedan osten över som ett täcke. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    4. Servera med klyftpotatis och sallad.

    Kommentarer (1)

    4850 13 september 2009

    Jag provade det här receptet i fredags och här blev betyget MVG. Jag blandade ut grädden med vatten, men det gör man efter tycke och smak. MVH Karin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben