En kalas-skinkrätt

Serverar: 4 portioner

Den går fort att göra

Ingredienser

  • 8 tjocka skivor rökt skinka
  • 1 1/2 hg färska champinjoner eller från burk
  • riven ost
  • 2 dl tjock grädde
  • 2 äggvitor
  • 2 msk chilisås
  • 1 grön paprika
  • Instruktioner

    Rulla skinkskivorna löst eller lägg dem dubbelvikta i smord ugnssäker form. Täck skinkan med de skivade och smörfrästa champinjonerna (de ska puttra på sakta värme i stekpanna tills de är blanka och fuktigheten dunstat bort). Paprikan strimlas och läggs på svampen. Strö sedan över den rivna osten. Grädde och äggvitor vispas hårt var för sig, blandas tillsammans och smaksätts med chilisås. Bred skummet över skinkan och gratinera i 225, 15 - 20 minuter eller tills gräddskummet tagit färg. Den äts med dillpotatis eller med bara en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben