En medelhavsexplosion

Serverar: 4 portioner

Fräsch förrätt med räkorm sallad och granatäpple. Från programmet halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 500 g färska räkor
  • 1 granatäpple
  • ½ urkärnad och hackad gurka
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • Finrivet skal från 1 lime och pressad juice från 1/2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk blandpeppar (rosépeppar, vitpeppar, svartpeppar och grönpeppar)
  • 4-5 droppar tabasco
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och blanda dessa med granatäpple gurka salladslök chili och skalet från 1 lime och saften från en halv lime.
    2. Stänk på 4-5 droppar tabasco och ställ in i kylskåpet i ca 30 min. Serveras med en skiva vitt lantbröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben