Frukostbröd, buffébröd, picknickbröd...
Duscha bullarna med vatten ur en blomspruta i början av gräddningen om du vill vara säker på att få frasig skorpa. Eller sätt en långpanna med vatten nederst i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen.
Ingredienser
7 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk salt
½ dl rumstempererad matolja
1 pkt jäst för söta degar
2 ½ dl mjölk
Vallmofrön
Instruktioner
- Häll vetemjöl, strösocker, salt och matolja i matberedarens bunke. Smula ner den kylskåpskalla jästen.
- Värm mjölken till ca 40° och häll i bunken.
- Låt degkrokarna bearbeta degen 3-4 minuter. Knåda väl, minst 10 minuter om du gör degen för hand.
- Låt degen vila under bakduk 5 minuter.
- Kör några varv med maskinen. Tag upp degen på bakbordet och knåda igenom den.
- Forma degen till runda bullar. Doppa dem i vallmofrön och ställ på plåt med bakpapper.
- Låt bullarna jäsa 30-45 minuter beroende på rumsvärmen.
- Sätt ugnen på 225°.
- Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
Kommentarer (1)
Jättegoda! Och enkla att göra.