En timmes-bullar

Frukostbröd, buffébröd, picknickbröd... Duscha bullarna med vatten ur en blomspruta i början av gräddningen om du vill vara säker på att få frasig skorpa. Eller sätt en långpanna med vatten nederst i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rumstempererad matolja
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 ½ dl mjölk
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Häll vetemjöl, strösocker, salt och matolja i matberedarens bunke. Smula ner den kylskåpskalla jästen.
    2. Värm mjölken till ca 40° och häll i bunken.
    3. Låt degkrokarna bearbeta degen 3-4 minuter. Knåda väl, minst 10 minuter om du gör degen för hand.
    4. Låt degen vila under bakduk 5 minuter.
    5. Kör några varv med maskinen. Tag upp degen på bakbordet och knåda igenom den.
    6. Forma degen till runda bullar. Doppa dem i vallmofrön och ställ på plåt med bakpapper.
    7. Låt bullarna jäsa 30-45 minuter beroende på rumsvärmen.
    8. Sätt ugnen på 225°.
    9. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

    Kommentarer (1)

    Alvia 26 februari 2010

    Jättegoda! Och enkla att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben