Enbärsmarinerad (älg)biff

Serverar: 4 portioner

Morsan och jag brukade slåss om de sista resterna av såsen för att doppa bröd i. Receptet är egentligen för älgbiff men funkar finfint med vanlig biff.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff (älg, ren eller nötkött)
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl vatten eller buljong
  • Marinad
  • 3 dl tomatjuice
  • ½ msk vinäger
  • 1-2 msk råriven lök
  • 12-16 enbär
  • 8-10 vitpepparkorn
  • ½ krm timjan
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Stöt kryddorna till marinaden och blanda den. Marinera biffarna 1½-2 timmar. Tag upp och torka av med hushållspapper. Sila marinaden.
    2. Stek biffarna i brynt margarin 1½-2 min på varje sida. Krydda. Vispa ur pannan med vatten eller buljong och låt koka ihop tillsammans med den silade marinaden. Smaka av. Lägg tillbaka biffarna.
    3. Servera direkt ur stekpannan med bakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben