Engelsk Biff Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Recept från BBC

Ingredienser

  • 400 g nötkött i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 300 g champinjoner från burk
  • 3 finhackade schalotten lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 300 ml köttbuljong
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk creme fraiche
  • 20 g hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet med salt och peppar efter behag. Smält halva smöret i en stekpanna och tillsätt hälften av oljan. Bryn köttet och lägg upp i en skål så länge. Flytta stekpannan från plattan. Lägg i resten av smöret och oljan i stekpannan och stek löken i några minuter på låg värme. Rör i mjöl och buljong långsamt. Låt det puttra i 5 minuter. Rör i senap, tomatpuré, creme fraiche och persilja. Låt puttra i en minut. Lägg i köttet och svampen och låt stå på eftervärme under lock en stund.
    2. Servera med potatis, pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben