Enkel kycklinggryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kan varieras i oändlighet. Enkel och god och går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 300 g frysta wokgrönsaker (ca 1/3 påse)
  • ½ paprika
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • ½ -1 tsk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Paprikakrydda
  • Koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna och stek väl, samt krydda. Tillsätt strimlad paprika och låt steka med lite. Häll i kokosmjölken och lägg i buljongtärningen, låt koka ihop. Börja med att tillsätta ½ tsk röd currypasta (starkt!), salt, peppar, paprikakrydda samt koriander. Smaka av och tillsätt mer efter smak, men var inte för rädd för att krydda.
    2. Om man vill ha såsen tjockare rörs lite idealmjöl i. Vill man ha mer sås kan man dryga ut med lite grädde eller mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ilta 3 april 2012

    Var kommer de frysta grönsakerna in?

    sand1 3 april 2012

    Häll i de frysta grönsakerna efter kycklingen är lagom genomstekt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben