Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor
Ja mixade ihop ett eget recept igår eftermiddag och de gick susens. Bifogar bild så ni kan få se hur de kan se ut :)
Ingredienser
50 g jäst
1 l mjölk
25 g margarin
1 msk majsolja
1 ½ - 2 dl melonkärnor
2 dl russin
3 äpplen
½ krm salt
15-18 dl mjöl
Instruktioner
- Ugn: 175-200°
2-4 bröd beroende hur stora man gör dem!
- Sätt på ugnen (varmluftsugn 150°). Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37°, ”fingervarmt”.
- Smula jäst i en bunke och rör ut jästen med spadet som du just värmt.Skär äpplerna i tärningar och häll i bunken.
Tillsätt russin, melonkärnor, olja, salt och rör ut med mjöl. Knåda ihop tills det blir en deg (du kan byta ut 3 dl till grovt mjöl).
- Låt degen jäsa under bakduk i 20-30 minuter.
- Dela degen och gör limpor av det. Går även utmärkt att göra frallor. Det blir mellan 2-4 bröd utav degen beror hur stora du gör dem. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
- Grädda mitt i ugn i 30 minuter. Du kan sticka ner en sticka och kolla så att de är klara.
Kommentarer (2)
ändrade från "en nypa salt" till ! krm istället
ändrade även kategori från bakverk till matbröd!