Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor

Serverar: 2-4 portioner

Ja mixade ihop ett eget recept igår eftermiddag och de gick susens. Bifogar bild så ni kan få se hur de kan se ut :)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 l mjölk
  • 25 g margarin
  • 1 msk majsolja
  • 1 ½ - 2 dl melonkärnor
  • 2 dl russin
  • 3 äpplen
  • ½ krm salt
  • 15-18 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175-200° 2-4 bröd beroende hur stora man gör dem!
    2. Sätt på ugnen (varmluftsugn 150°). Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37°, ”fingervarmt”.
    3. Smula jäst i en bunke och rör ut jästen med spadet som du just värmt.Skär äpplerna i tärningar och häll i bunken. Tillsätt russin, melonkärnor, olja, salt och rör ut med mjöl. Knåda ihop tills det blir en deg (du kan byta ut 3 dl till grovt mjöl).
    4. Låt degen jäsa under bakduk i 20-30 minuter.
    5. Dela degen och gör limpor av det. Går även utmärkt att göra frallor. Det blir mellan 2-4 bröd utav degen beror hur stora du gör dem. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
    6. Grädda mitt i ugn i 30 minuter. Du kan sticka ner en sticka och kolla så att de är klara.

    Kommentarer (2)

    ica86 20 februari 2011

    ändrade från "en nypa salt" till ! krm istället

    ica86 22 februari 2011

    ändrade även kategori från bakverk till matbröd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben