Espressorutor

Serverar: 30 portioner

Smarriga rutor för espressoälskarna. Men glöm allt om den slanka linjen!

Ingredienser

  • 375 g mjukt smör
  • Ca 5 dl strösocker
  • 9 ägg
  • Ca 4 dl gräddfil
  • Ca 11 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Espressoglasyr
  • 300 g mörk choklad (70%)
  • 110 g smör el. margarin
  • 4 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl kall espresso
  • Garnering
  • Kokosflingor, finhackade nötter eller pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i gräddfilen.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 1 timme. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.
    5. Smält blockchoklad och smör över ett vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna. Rör i florsocker och espressokaffet och blanda till en slät kräm.
    6. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i chokladkrämen. Se till att alla sidor är täckta. Avsluta med att doppa dem i kokos, finhackade nötter eller pärlsocker. Men det går också utmärkt att bara breda ut krämen över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben