Expresspizza

Serverar: 4 portioner

Att baka pizzor från grunden kan ibland vara besvärligt när man vill att pizzan ska gå snabbt. Här är en fyllning med libanesiska pitabröd.

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 tsk honung
  • ½ msk balsamvinäger
  • 4 libabröd (finns att köpa i orientaliska butiker eller i stora matbutiker)
  • 2 bollar mozzarella, ca 125 g
  • 150 g äkta grekisk fetaost
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
    2. Klyv och kärna ur paprikorna och lägg på bakpappersklädd plåt med den kupade sidan uppåt.
    3. Sätt in högt upp i ugnen. Ta ut när de är täckta av svarta blåsor, lägg över en kökshandduk och låt svalna. Dra därefter av skalen.
    4. Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan. Slå på tomat, honung och balsamvinäger. Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
    5. Bred ut ett tunt lager tomatsås på bröden. Riv mozzarellan grovt och fördela på tomatsåsen. Lägg på salamin, därefter paprikafiléerna och toppa med smulad fetaost.
    6. Baka i övre delen av ugnen ca 5 minuter och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben