Fänkålskakor

Serverar: 35-40 portioner

Fänkålskakor? När man först ser och läser namnet, är ens första tanke: Är detta verkligen småkakor och kan de verkligen bli goda? Jag har provat dem, och lovar att de är mycket goda och smälter i munnen.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl malda hasselnötter
  • 2 tsk finstött fänkål
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl hela hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt de malda nötterna, fänkålen och mjölet. Arbeta samman degen och forma valnötsstora bollar.
    2. Lägg bollarna på bakplåtspappersklädda plåtar, platta ut dem med en gaffel och tryck fast en nötkärna i varje kaka.
    3. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben