Färs-Jansson

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänligt. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval, fria smaksättare eller mängd och fetthalt.

Ingredienser

  • 150 g nötfärs, 10%
  • 25 g skinka
  • potatis (valfritt eller enl vanliga points)
  • 1 stor purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ dl matlagningsgrädde, 4%
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 msk kinesiskt soja
  • 0,25 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Hacka skinkan och blanda med färs. Ansa purjolök och skär i strimlor. Skala potatis och skär i tunna skivor.
    2. Varva potatis, färs och purjolök i en ugnsfast form. Krydda mellan varven. Lägg potatis underst och överst.
    3. Blanda ihop grädde, mjölk, soja, senap och slå över formen. Lyft lätt med gaffel så att grädden rinner ner i botten.
    4. Sätt in formen i 225 grader och grädda i ca 45-50 minuter tills potatisen känns mjuk. Servera med en grönsallad.

    Kommentarer (1)

    monicadanell 22 september 2009

    Hej polarn idag till lunch har jag ätit färs-jansson jätte gott kommer att göra om den flera gånger om det flev full pott en 5 kram din vän från skutskär

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben