Färsbiff med koriander och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här blev riktigt gott! För alla som älskar färsk koriander

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 1 knippa hel färsk koriander
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 3 msk grovt hackad ingefära
  • 2 ägg
  • 1 burk kokosmjölk á 400 g
  • 1 grön paprika
  • 2 msk tamarindpasta
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Sallad
  • Tomat
  • Lime
  • Ev Keso
  • Instruktioner

    1. Rensa korianderrötterna och finhacka, fräs tillsammans med vitlök och finhackad ingefära. Låt blandningen få lite färg, blanda med färsen, äggen och lite av kokosmjölken. Salta och peppra. Blanda väl och forma sedan till biffar. Stek i olja tills de fått fin färg. Lägg åt sidan. Häll inte bort skyn. Grovhacka paprikan och lägg i pannan tillsammans med resten av ingefäran. Fräs en stund tills ingefäran fått lämplig konsistens. Ju hårdare desto starkare. Häll på kokosmjölken och tamarindpastan, låt sjuda i några minuter.
    2. Lägg upp biffar på en bädd av hackad sallad och häll på såsen. Garnera med limeklyftor, korianderblad och tomat. Kanske också en liten klick keso på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben