Färsbiffar med kikärts&fetaostsallad

Fräscht, gott och nyttigt! Kan inte bli bättre :-)

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl grädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl provencalska örter, frysta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron
  • 400 g konserverade kikärter (1 burk)
  • 300 g marinerade fetaostkuber i olja (1 burk)
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • 1 stor rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja eller smör
  • Instruktioner

    1. Blanda färs med grädde, vitlök, provencalska örter, salt och peppar i en skål. Riv citronen fint och blanda ner i färsen. Forma till biffar.
    2. Dela citronen och pressa ut saften i en skål. Blanda ner sköljda kikärter, fetaostkuberna med oljan och basilikan. Skala och skiva löken. Dela tomaterna. Blanda ner i salladen och smaka av med salt och peppar.
    3. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör och bryn biffarna runtom i ca 7-8 minuter. Servera med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 30 mars 2014

    Har korrigerat: Angett mängd på kikärtorna. Samt satt salt och peppar på olika rader.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben