Färsfåglar

Serverar: 4 portioner

Fågelbröst på färs, recept från 1971.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1½ - 2 dl mjölk
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i mjölken till en tjock massa. Arbeta i köttfärsen och krydda med salt, peppar och krossade enbär.
    2. Dela färsen i fyra delar och forma varje del till ett "fågelbröst". Placera dessa i mord ugnssäker form. Stek 200 grader i ca 30 minuter. Späd mot slutet av stekningen med grädden.
    3. Skär upp färsen i sneda skivor och servera med skyn, kokt potatis, broccoli och ättiksgurka.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben