Färspannkakerulle

Serverar: 4-6 portioner

Ungarnas två favoriter, pannkaka och köttfärsröra, i en och samma rätt.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Margarin att smörja plåten med
  • Köttfärsröra
  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Pannkaka: Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
    2. Häll smeten i en väl smord långpanna och grädda i 225º i 20-25 min. Under tiden görs köttfärsröran: Bryn löken och färsen. Se till att färsen blir smulig. Strö över vetemjöl och krydda. Häll i vattnet och rör om.
    3. När pannkan är klar, lossa den med en stekspade och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
    4. Bred köttfärsröran över hela pannkakan. Rulla ihop (som en rulltårta) och skär upp i skivor. Servera grönsallad till.

    Kommentarer (7)

    kafferasten 4 oktober 2008

    Det där har jag oxså ett recept på, men med mina egna ingredienser.. visst kan man variera sig. Ditt recept verkar så gott:-) Tjingeling o ha de fint Pialotta

    Olivia08 16 maj 2009

    Lättgjord och barna tyckte verkligen om den! Tummen upp!! Olivia08

    piavalje 10 december 2009

    Jättegott och lättgjort, var rädd för att pannkakan skulle vara svår att få upp hel ur braspannan men det var inga problem!

    MumsMums1979 3 januari 2010

    Jättegott. Hela familjen gillar denna pannkakerulle. Tack så mycket för receptet.

    lilicolak 23 februari 2010

    God "rulltårta" för både stora och små. Tack för ännu ett bra recept.

    brittingegerd 7 mars 2010

    Nu har vi provat Färspannkakerullen. Den blev uppskattad! När jag gjorde köttfärssåsen fick jag plötsligt för mig att det skulle passa med lite kanel i som i mussaka och det blev inte alls dumt. Jag la också till riven ost ovanpå köttfärsen eftersom jag hade en överbliven bit ost i kylskåpet. Tyckte det gjorde det krämigt och gott, Britt

    gunnelh 10 maj 2012

    Det finns olika mått på långpannor. Vad föreslår du?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben