4 st
Goda piroger till buffén eller vickning.
Ingredienser
4 st djupfrysta smördegsplattor
Köttfärsröra
300 g nötfärs
smör
1/2 tsk salt
2 tsk fransk senap
1 1/2 dl vispgrädde
2 hårdkokta ägg
Pensling
uppvispat ägg
Instruktioner
- Låt smördegsplattorna tina enligt anvisning på förpackningen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn lite i taget av färsen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Rör ner salt, senap och vispgrädde. Låt koka några minuter.
- Skala och hacka äggen och blanda ner dem i färsen.
- Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Ta ut 8 rundlar med mått, 12-15 cm i diameter. Fördela köttfärsen på 4 av rundlarna. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Lägg restterande rundlar över och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg.
- Lägg pirogerna på en plåt. Grädda i ugnen, 10-12 minuter.
- Servera med t ex en sallad och inlagd gurka.
Liknande recept
Kommentarer (0)