Färspiroger

Serverar: 2-4 portioner

4 st Goda piroger till buffén eller vickning.

Ingredienser

  • 4 st djupfrysta smördegsplattor
  • Köttfärsröra
  • 300 g nötfärs
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 hårdkokta ägg
  • Pensling
  • uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Låt smördegsplattorna tina enligt anvisning på förpackningen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Bryn lite i taget av färsen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
    4. Rör ner salt, senap och vispgrädde. Låt koka några minuter.
    5. Skala och hacka äggen och blanda ner dem i färsen.
    6. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Ta ut 8 rundlar med mått, 12-15 cm i diameter. Fördela köttfärsen på 4 av rundlarna. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Lägg restterande rundlar över och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg.
    7. Lägg pirogerna på en plåt. Grädda i ugnen, 10-12 minuter.
    8. Servera med t ex en sallad och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben