Färssoppgryta

Serverar: 4 portioner

En mustig soppgryta smakar bra en ruggig kväll, Blandningen av färs, potatis, rotfrukter och kryddor värmer och mättar.

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 2 msk margarin
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål, 300 g
  • 2 morötter
  • 5-6 potatisar
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2-3 dl buljong, vatten + tärning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Bryn färsen i matfett i en gryta. Skala och skiva löken,ansa och strimla vitkålen fint, skala och skiva morötterna och potatisarna. Blanda ner alltsammans i grytan. Tillsätt de krossade tomaterna,pepparkornen och lagerbladet, späd med buljongen. Låt alltsammans koka tills rotfrukterna är nätt och jämnt kokta. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över och servera direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben