Fågelbrolimpa

Serverar: 2 portioner

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk brödkryddor
  • 50 g jäst
  • 800 g rågsikt
  • TILL UTBAKNING
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret tillsätt mjölk, vatten, sirap,salt och kryddor värm detta till 37 grader rör ut jästen i lite av vätskan tillsätt resten av vätskan och arbeta ner rågsikten till en smidig deg låt jäsa 40 min. Arbeta degen på bakbord med rågmjölet och forma 2 limpor skåra dem de ska vara riktigt mjöliga utanpå jäs under duk ca 25 min grädda i 200 grader ca 25 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben