Fågelkakor

Serverar: 15-20 portioner

En klassiker hos oss

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl brun farin socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl solrosfrön
  • 200 g hackad choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 190 grader. Blanda samman smör, socker, farin, vaniljsocker och ägg. Blanda graham, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål. Rör ihop allt och tillsätt därefter solrosfrön och choklad. Ta smeten med en sked och lägg smetn i handen och tryck kaksmeten mot solrosfröna och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper, solrosfröna ska visas uppåt. Grädda ca 10-12 min. Låt kakorna svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben