Fagotto Tomasino

Serverar: 2 portioner

En italiensk variant på den franska rätten Gordon blue

Ingredienser

  • 4 st fjärilskotletter
  • 1 pkt rökt skinka i skivor
  • 1 påse pastaost
  • salt
  • peppar
  • 3 ägg
  • 2-3 msk ströbröd
  • 2-3 msk smör
  • 2 bollar tagliatelle
  • 1 brk passaerade tomater
  • 4-8 tsk pesto
  • färsk persilja som garnering
  • Instruktioner

    1. Banka ut kotletterna som att dom blir ett par mm tjocka. 2. Koka upp vatten för pastan. 3. Fyll kotletterna med skinka och ost(rikligt av båda). salta och peppra. 4. Vänd kotletterna i ägg och ströbröd. 5. Stek på hög värme i ca två min. sänk sedan värmen till hälften. Stek i ca 10 min. Använd ordentligt med smör då kotletterna suger åt sig mycket. 6. Koka pastan 7. Koka upp passerade tomaterna och smaksätt med pesto(rikligt) och lite salt. Sänk värmen och låt peston sjuda. 8. Häll tomatpeston i botten av tallriken. Lägg på pasta och överst kottletterna. Garnera med lite persilja. Sen är det bara att njuta. Ett bra Italienskt rött vin passar utmärkt till denna rätt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben