Fajitapaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Barnens favorit paj, en variant av Tacopaj

Ingredienser

  • 300-400 g köttfärs
  • 1-2 dm purjolök
  • 6-7 champinjoner
  • 1/2-1 ananas
  • 1 fajita kryddmix (Ica)
  • 2-3 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • Vitlökspulver
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 250 g kvarg
  • 50 g smör/margarin
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölen, kvargen, margarinet och ungefär en tesked salt i en matberedare.
    2. Kavla ut degen och klä en stor pajform, eller eventuellt två små. Ställ i kylen i ca 20-30 min.
    3. Stek köttfärsen enligt anvisningen på kryddmixen tillsätt den delade svampen och låt steka med några minuter. Skala och dela ananasen i mindre bitar. Skiva och skölj purjolöken och dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda allting i en bunke och vänta tills pajskalet är klart.
    4. Ta ut pajskalet och nagga det med en gaffel, förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
    5. Ta ut pajskalet och fyll det med köttfärsblandningen. Blanda crème fraiche, ost och vitlökspulver efter smak, spara lite ost till att ha på toppen. Bred oströran över fyllningen, toppa med den sista osten och grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    aspidistra 23 april 2013

    Hej, läste recepten men det står ingenstans något om köttfärs och hur mycket köttfärs det ska vara. Det var FJITAPAJ från BOBOO

    Boboo 23 april 2013

    Såg det för sent, och har redigerat det. Syns tyvärr inte innan receptet blivit godkännt :/

    aspidistra 25 april 2013

    Tack Boboo, ska säkert laga den ,den ser gott ut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben