Falsk Fläskfilé i lök och kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Här kommer min 2a variant på denna smidiga filé.. Ett ganska simpelt recept som man säkert kan piffa upp med lite extra kryddor om man har det hemma. Eller ev röra i lite svarta-/rödavinbärsgele i såsen om man vill ha lite mer viltkänsla. Men detta är i alla fall grunden

Ingredienser

  • Fläskfilén
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk Aromatkrydda
  • Svartpeppar till kryddning
  • Smörklick till stekning
  • Sås
  • 2,5-3 dl matlagningsgrädde
  • En liten skvätt soja för färg och sälta
  • Övriga ingredienser
  • 1 st Hackad lök
  • 1 burk Kantareller (har man tillgång till färsk svamp går det säker bra, men man får då avgöra mängden själv), 200 g
  • Ost för gratinering
  • Instruktioner

    1. Förbered "fläskfilén" ett par timmar före. Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
    2. Sätt på ugnen på ca 200-225 grader. Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek den hackade löken och kantarellerna i en klick smör och strö dem sedan över formen.
    3. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
    4. Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
    5. Serveras till potatis, lingonsylt och ett stort glas mjölk! =J

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben