Falska wallenbergare

Serverar: 4 portioner

Mums!!!

Ingredienser

  • 500 g fläsk- eller nötfärs
  • 5 äggulor
  • 3 msk Bong kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Se till att samtliga ingredienser är kylskåpskalla när du börjar blanda färsen.
    2. Blanda samman allt och forma till 8 biffar och stek dem i smör på inte allt för stark värme, ca 4 minuter på varje sida.
    3. Vill du ha en sås till de falska Wallenbergarna vispar du ur stekpannan med mellangrädde, kalvfond och lite salt.
    4. Servera gärna med riktigt potatismos och gröna ärter.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben